Aerial yoga

 

Wat is Aerial Yoga? Bij deze Yoga vorm wordt je ondersteund door een doek/hangmat als partner om te balanceren, zweven, schommelen en misschien zelfs ondersteboven te hangen en zo te werken aan kracht en souplesse, zowel fysiek als mentaal. Aerial Yoga is ook wel breder bekend als 'hangmat yoga'.

 

Aerial Yoga is bedoeld voor iedereen. Gebruik makend van de zwaartekracht kan je je wervelkolom verlengen en spanning uit rug, nek en schouders halen.

Zodra je contact maakt met je hangmat begint de magie. Ik weet mijn allereerste bijzondere contact nog heel goed. Afgelopen januari 2023 ben ik begonnen aan een nieuwe uitdaging namelijk een basis training/opleiding Aerial yoga te volgen. Inmiddels afgerond en heb ik op zaterdag morgen 08:15 uur een super leuke Aerial yoga les.

De Aerial yoga les op zaterdag morgen is een combinatie van Yin houdingen, in een flow overgang van de Asana's naar vertraging, bewustwording, Relax en Recharging. In de ochtend les werken we met het doek laag.

 STRESS

De belangrijkste stresshormonen zijn cortisol en adrenaline. Deze hormonen worden afgegeven door de bijnier om ons tijdelijk alerter te maken in stressvolle situaties. Adrenaline zorgt ervoor dat je hartslag en ademhaling versnelt en je bloeddruk verhoogt zodat er meer bloed naar je spieren gaat. In een stressvolle situatie maakt het lichaam eerst adrenaline aan en vervolgens cortisol. Dit heb je nodig om te overleven. Het wordt pas ongezond als je met regelmaat of zelfs chronisch last hebt van stress.

 

Wat doet ons brein? 

Zodra er sprake is van een stressvolle situatie zet ons brein twee systemen in werking. Het sympathisch zenuwstelsel zorgt bijna onmiddellijk voor de 'vecht-of vluchtreactie', die ons lichaam klaarstoomt voor actie. Na enkele minuten treedt een tweede systeem in werking. De hypofyse, en geeft onze bijnieren de opdracht cortisol te produceren. Allemaal belangrijk voor ons, maar wat als alles uit balans is? Om te ontspannen en ons parasympatische zenuwstelsel weer te herstellen die voor rust en ontspanning/herstel zorgt, vertraag je tegelijkertijd ook je hartslag en de ademhaling. 

Door middel van bijvoorbeeld Yoga, meditatie en simpel even liggend te ontspannen, zorgt je parasympatische zenuwstelsel voor herstel. Een hangmat dmv Aerial yoga zorgt ook voor herstel en soms ook voor healing.  Door een relax en Recharging les vertraag je je ademhaling. Zorg je voor minder druk op je zenuwstelsel en spieren, en zorg je ook voor minder prikkels doordat je je volledig afsluit in je hangmat. Kortom heerlijk genieten en voor iedereen een echte aanrader om eens te ervaren wat het met je kan doen, zowel fysiek als mentaal.

 

Kids/ vrijgezellen party:

Hoe leuk en uitdagend om een kinderfeestje te geven op ons Centrum!  Een yoga kinderfeestje voor max. 8 personen. Ontzettend leuk om samen spelenderwijs te leren hoe je een yoga hangmat kan gebruiken, en leer je tevens ook wat simpele bewegingen, en ontspannings oefeningen. Kortom een gave combi en een heerlijk leerzaam en sportief kinderfeestje. 

Kosten: €15,- p.p. voor 2 uurtjes ( op woensdag of vrijdag middag ) incl. Thee/ranja iets lekkers en een gave verrassing na afloop.

Kosten vrijgezellen feest: bedoeld voor max. 8 personen ( dag en tijdstip in overleg ). 2 uurtjes incl. Thee/koffie en een heerlijke versnapering. Een super leuk idee om een geweldige leuke kennismaking met yoga en een yoga hangmat te komen ervaren. 

€25,- p.p. 

Yoga en Pilates Body & Mind

Heezerweg 2
6029 PP Sterksel
Tel. 06 - 53 83 61 70
info@bodyandmindsterksel.nl

CAT-Therapeut

Yoga en Pilates Body & Mind staat ingeschreven bij beroepsvereniging CAT- Collectief Alternatieve Therapeuten. CAT-Therapeut nr: CL3923200820

CAT 2023
GAT 2023
CAT 2023
GAT 2023

beeldmerk