Nieuws/ workshops en trainingen

 

 UPDATE: Januari 2023

 

 

 

 

Nieuws wat betreft bijscholing/ opleiding:

Vanaf 14 januari 2023 ga ik een opleiding volgen in Turnhout. Aerial Yoga !!

Aerial yoga is een vorm van yoga waarbij je oefeningen doet met een doek/hangmat die in de lucht hangt. Het doek ondersteunt, vermindert de druk in je wervelkolom en haalt de spanning uit je nek en schouders. In maart ben ik uiteindelijk klaar met de opleiding en dan gaan we eerst in het voorjaar een mega verbouwing realiseren op de zolder in ons centrum. Er komt een 2de yoga studio op zolder, en dat wordt een prachtig mooie grote ruimte die voornamelijk gebruikt gaat worden voor Aerial Yoga. In een workshop ga ik Aerial yoga dan aanbieden. Een geweldige aanvulling en zeker een leuke kennismaking in een workshop om Aerial yoga eens uit te proberen.  Heel veel zin in🙏

 

 

WORKSHOP NIEUWS:

 Er is ontzettend veel behoefte aan verstilling en leren om te ontspannen. Uit je hoofd naar je hart noem ik mijn bijzondere sessies. Leren om dmv meditatie en verstilling accepteren dat alles wat voorbij komt in je hoofd en lijf, via focussing en Mindfullness, met aandacht er gewoon mag zijn wat jij opmerkt.

Een heerlijke sessie op zaterdag middag of zondag ochtend. Meditatie dmv begeleiding naar een ontspanning voor zowel je fysieke lichaam als voor je mentale gezondheid. Kortom een bijzondere ochtend en een heerlijk cadeau aan jezelf. Er komen prachtige nieuwe en mooie verdiepings dagen en workshops in het nieuwe jaar. 

 

 

 

 

 

Zaterdag 4 februari vanaf 12:30 tot 14:00 uur

Stress Release sessie 🙏

  • Een prachtige sessie waarbij dmv stress release oefeningen, trilling via ons fysieke lichaam kan ontstaan en door de trilling je opgeslagen stress en spanning los mag laten.
  • Aandacht voor de ontspanning van je Psoas spier. De spier van de ziel.
  • Je psoas spier: is eigenlijk een spiergroep van drie flinke spieren die je lendenwervels met je bovenbeenspieren verbindt. Hierdoor kun je je heupen buigen, je romp voorover buigen of je benen op trekken als je ligt. Het is de grote motor achter lopen. Je trekt je been op met je psoas en laat 'm vervolgens weer vallen. De psoas is een soort van tegenwicht voor je buikspieren.  Je hebt beide in getrainde toestand nodig om in balans te voelen. 
  • Wat we vast zetten in ons hoofd komt vaak ook vast te zitten  in ons lijf. En andersom. Als je bewegingsapparaat niet soepel  beweegt of je zelfs pijn ervaart heeft dat zijn weerslag op je emoties. Het is een continue uitwisseling tussen lichaam, emoties en je werkelijke zijn: je ziel.
  • Wist je dat de psoas spier ( groep ) ook emoties vast legt. We spannen de spieren vaak aan bij het gevoel als er gevaar dreigt. Of een situatie die ons triggert om hard voor weg te rennen of in de aanval te gaan. Stress, een negatieve feedback van een collega, een bijna botsing met een voetganger die voor je fiets springt. We reageren: fight or flight. Ruimte creëren voor je psoas is dus essentieel om je emoties tot rust te brengen. Om emoties te verwerken. Ruimte voor je ziel om gewoon te zijn.
  • Incl. Thee/koffie en iets lekkers
  • Kosten Investering: €20,- ( vaste klanten yoga/pilates betalen 1,5 les van een strippenkaart ).
  • Docent: Danielle Pasveer 

 

 

 

 

 

Aan tafel beginnen we vaak eerst met thee en een mooi gesprek. Daarna gaan we starten met een les of workshop.