Pilates 

Pilates is een bewegingsmethode welke is ontwikkeld door Joseph-Pilates ( 1880-1967 ). Pilates is een geweldige core training als basis voor alle trainingen, sporten, dans en yoga. Ademhaling, houding en leefstijl van de mens is de basis van een gezond leven voor iedereen. De fysieke oefeningen van pilates helpen bij het verbeteren van de houding, coördinatie, balans, kracht, flexibiliteit en ademhaling.

De bewegingsmethode van Pilates maakt het bijzonder dat vanuit een centraal punt, namelijk je core, het centrum van je lichaam elke beweging vanuit je core ontstaat en dus je centrum heel belangrijk is. Als je de spieren van je centrum goed aanspant, zou dat ten goede komen aan de gewrichten waardoor we minder last van slijtage krijgen. Een sterke kern geeft je met elke activiteit meer kracht en balans en vermindert het risico op blessures.

Waarom Pilates?

 

Pilates heeft veel voordelen, want je kan de principes van pilates in elke andere training benutten. Door de basisprincipes toe te passen, zal de focus op je lijf en hoofd zijn, de concentratie zorgt voor de goede uitvoer van de oefeningen. Pilates is dus een Body & Mind methode. 

8 voordelen van de Pilatesmethode:

 • Versterking buikspieren
 • Stabilisatie van de wervelkolom
 • Verbeterde houding
 • Verbeterde balans; lichamelijk en geestelijk
 • Verbeterde lenigheid
 • Betere coördinatie
 • Versterking zelfbewustzijn
 • Soepelere bewegingen

 

 

Wat is het verschil tussen Pilates en Yoga?

 

Belangrijk om te weten is dat Pilates en Yoga geen concurrenten van elkaar zijn. Yoga en Pilates zijn beide bewegingsvormen die erg gefocust zijn op het bewust worden van het eigen lichaam. Houding en ademhaling zijn in beide bewegingsvormen de basis. Yoga bestaat uit een reeks vaste houdingen, terwijl de bewegingen bij Pilates heel dynamisch zijn. Bij Yoga ligt de nadruk op het vinden van balans tussen lichaam en geest, terwijl bij Pilates de nadruk ligt op het juist uitvoeren van de oefeningen. Yoga is een combinatie van bewegen en mediteren met als doel de eenwording van geest en lichaam. Je werkt aan je lichaam, maar je geest is net zo belangrijk.

Pilates is een methode waarbij de focus ligt op het verbeteren van je houding. Het is de ideale methode om van blessures af te komen. Het is meer een sport en minder gericht op verdieping van je geest.

 

Pilates groepslessen:

 

Als sportinstructrice begon ik ooit op een groot sportcentrum en maakte ik daar kennis met oa Yoga en Pilates voor de 1ste keer. Ruim 10 jaar heb ik fulltime lesgegeven en de nodige opleiding en cursus behaald. Daar introduceerde ik de combinatie les Yoga/Pilates en ontwikkelde een geweldige combi die geschikt bleek te zijn voor iedereen. Deze geweldige les is sportief en in balans. We beginnen met mindfull yoga en halverwege de les gaan we over op sportieve pilates oefeningen. Alles in balans en sluit ik de les met meditatie af.

Wil je liever geen yoga ervaren maar alleen een pilates les. Dan raad ik je aan om eens een proefles Pilates Body Flow te ervaren. Wat is het verschil tussen beide lessen?

 Yoga/pilates is een combinatie les waarbij lichaam en geest centraal staat.

Pilates Body Flow is een sportieve les waarbij iedere week gewerkt wordt aan het versterken van het lichaam. Een Total body workout  met als basis pilates oefeningen. Zowel bij de combi les als bij de Pilates Body Flow les gebruiken we soms wat leuke attributen om het lichaam nog meer te trainen en te voelen. Kortom een super leuke en soms uitdagende les. Beide lessen duren 75 minuten ( thee vooraf en minimaal 1 uurtje les ).

Kosten :

 • Abonnement voor 1x of 2x per week.
 • Wil je af en toe deelnemen aan een groepsles? Kun je een losse les nemen of een strippenkaart die een ruime geldigheid heeft.
 • Alle mogelijkheden en kosten staan op het inschrijfformulier Lidmaatschap op de homepage. 
 • Inschrijving is gratis, en een proefles 1x deelname groepsles is ook gratis.

 

Vanwege de enorme vraag en geweldige groepslessen die iedere week snel vol zijn, merk ik als docent dat het zeker heel erg belangrijk voor iedereen is om te blijven bewegen en te voelen. Op ons Centrum gaan we heel bewust met ons lichaam om, en leren we te luisteren naar grenzen en gevoel. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yoga en Pilates Body & Mind

Heezerweg 2
6029 PP Sterksel
Tel. 06 - 53 83 61 70
info@bodyandmindsterksel.nl

CAT-Therapeut

Yoga en Pilates Body & Mind staat ingeschreven bij beroepsvereniging CAT- Collectief Alternatieve Therapeuten. CAT-Therapeut nr: CL3923200820

CAT 2023
GAT 2023
CAT 2023
GAT 2023

beeldmerk